På opfordring af kokken Jan Petersen har Ulla Thornberg skabt en spændende serie af keramiske arbejder, der med harmoniske farver og former fuldender den kulinariske oplevelse på de to landskendte madsteder Restaurant Mikkelgaard og Søllerød Kro.Mange gæster har efterfølgende fået lavet egne spisestel.

Klik på billedet for at læse mere

 


I 1842 lavede en lokal pottemager et smukt udsmykket grødfad til familien på Sakrisgården på Linge i Nordfjorden i Norge. 150 år senere åbnede Inger Marie Linge et galleri på fjøset (stalden) i den gamle slægtsgård. Blandt de udstillede genstande var syv kopier af det smukke gamle fad, som Ulla Thornberg med omhu og præcision havde genskabt i sit atelier. Ved afslutningen af udstillingens første dag var alle kopier solgt.

..Læs mere


I mange danske hjem og på kontorer i virksomheder finder man skåle og vaser med spændende fuglemotiver. Vender man dem, ser man ofte et Ulla eller UT ridset i bunden. Mange vælger at give unika keramik som gave ved fødselsdage og jubilæer.

..Læs mere


Ringdunken har været anvendt i 2000 år i Mellemøsten, Grækenland og Romerriget. Dunken har været god at spænde til en hests seletøj eller til et bælte. Den har ikke dunket ved bevægelse. Ringdunke blev brugt i Danmark fra midten af 1700-tallet til slutningen af 1800-tallet. Der er bevaret ganske få eksemplarer på Lertøjsmuseet i Haderslev og på Nationalmuseet. I 1996 lavede Ulla Thornberg en serie af ringdunke i forskellige former.

Klik på billedet for at læse mere


Blandt Ulla Thornbergs mange arbejder indtager kvindeskulpturer og modeller af kvinde-ansigter en betydelig plads. Den unge model er Marie, som er datter af Ulla Thornbergs niece.

Læs mere


Udsmykning af vægge og flader tager tid. Billedet skal komponeres. Relieffets enkelte elementer skal udformes, dekoreres og brændes for til sidst at blive samlet til den helhed, der pryder væggen med dristige farver og former og lokker beskueren til for at studere detaljen.

..Læs mere


Pottemagerens håndværk har rødder tilbage i stenalderen. Samtidig med skabelsen af nye moderne kunstværker har Ulla Thornberg i mange år arbejdet med kopiering af fortidens keramiske arbejder. Fadene fra lokummet er gamle middelalderfade, som Ulla Thornberg har genskabt.

Læs herom i beretningen: Den ærefulde udfordring
Ulla Thornbergs kopier af middelalderens gamle fade, drikkebægre (støbler), krus og kander kan bl.a. købes i museumsbutikken på Køge Museum.

...Læs mere


Lertøj er køkkenting. Fra stenalder til nutid har lertøj haft plads i køkken og ved komfur og brændested. I Ulla Thornbergs atelier laves der gode gammeldags dejfade, ymerskåle og sky-skillere, som altid er efterspurgt i det gode køkken.

..Læs mere


Den ler, som findes få fod under jordoverfladen, giver en palet af farver og udfordrer beskueren med nye indtryk hver eneste dag. Ulla Thornberg har skabt en vifte af unikke værker – fra vaser over relieffer og fade til hele gulve – hvor ler, lerfarver og glasur skaber en helhed og daglig glæde

..Læs mere


Juletid er hyggetid. Med stearinlys, nisser og skåle med konfekt, frugt og nødder. Når fyrfadslysene tændes i Ulla Thornbergs små bondehuse og adventskransen i keramik dekoreres med gran og lys, så ved vi julen kommer.

..Læs mere


Ulla Thornberg modtager hele tiden nye bestillinger og får nye udfordringer. En kopi af et gammelt køkkenredskab, en helt særlig udformning af en vase, ønsker om en særlig dekoration, et forslag til en rumudsmykning eller en skulptur. Det kan kræve mange forsøg at nå frem til den rigtige form, de rette farver, den korrekte brænding. Og mange følger arbejdet i ugevis og glæder sig så meget mere over det færdige resultat.

..læs mere

Ulla Thornberg.
Født 1945 ved Randers. Uddannelse: Holbæk Kunsthøjskole, læreruddannelse fra Ranum Seminarium med speciale i formning, videregående uddannelse på Danmarks Lærerhøjskole. Studieophold i ind- og udland.

Ulla Thornberg har haft ler og blyant mellem fingrene siden sin barndom. Det blev til mange spændende skulpturer, tegninger og tryk i de unge år.

Fra 1980 har pottemagerhåndværket domineret. Brugsting, - skåle og fade – med egne dekorationer og udsmykninger præget og udsprunget af gamle håndværkstraditioner. Med pottemagerens begittefarver kan Ulla Thornberg arbejde med billeder på leret som maleren med sin oliemaling på lærredet.

De keramiske arbejder, der også omfatter større relieffer til inden- og udendørs udsmykning er tydeligt præget af lysten til at tegne og dekorere – ofte med motiver fra dyreverdenen og naturen – i dristige og stærke farver.

I 1986 etablerede Ulla Thornberg eget atelier. Det gav mulighed for at arbejde med større opgaver. Design og produktion af service til Restaurant Mikkelgaard og Søllerød Kro har været blandt de større udfordringer. Også mange skulpturer, relieffer og unika-keramik til gaver er blevet til i det hyggelige atelier i Varpelev på Stevns.

Op til middelalderåret blev Ulla Thornberg kontaktet af Køge Museum, der ønskede at få lavet reproduktioner af tre fade, der var fundet rester af under en udgravning. Det gav anledning til et længere samarbejde. Ulla Thornberg lavede således et middelalderstel til 125 personer, der blev benyttet ved museets middelalder arrangementer, og en række pottemagervarer til salg i museumsbutikken. Det førte også til et samarbejde med Køge Kommune, hvor Køge kommune i middelalderåret benyttede Ulla Thornbergs reproduktioner af de tre fade, som gave fra kommunen.

I 2004 flyttede Ulla Thornberg atelieret til Strøby Ladeplads ved Køge Bugt, hvor hun dagligt inspireres af vandet og naturen. Efter mange år med det klassiske lertøj besluttede Ulla Thornberg, at flytningen skulle være anledning at give sig i kast med stentøj,  som nu supplerer lertøjet og giver helt nye udfordringer til former og udsmykning.

Udstillinger: Lemvig Kunstforening, Galleri Brammer (1989), Kunstforeningen Gyldenfeldt (1990),  KVK (1990), Køge Galleriet og Køge Kunstforening, samt en række mindre udstillinger på skoler, biblioteker og virksomheder.

I 1992 holdt Køge Kunstforening en fællesudstilling med Ulla Thornbergs og Stevns kunstneren Niels Gerhards værker.

Ulla Thornbergs keramiske værker kan som altid ses
og købes fra atelieret ved Strøby Ladeplads.

August
Åbne atelierdøre, Stevns

Den sidste weekend i august holder 50 kunstnere på Stevns dørene åbne. Du kan køre en pragtfuld tur i det smukke landskab og besøge næsten 40 interessante kunstnere i deres eget atelier.



Kombiner turen med en frokost på traktørstedet
Gjorslev Bøgeskov.

Læs mere på www.aabneatelierdoere.dk

November/December
Gisselfeld Klosters Juletorv

I de to sidste weekender i november finder du som sædvanligt Ulla Thornberg i herskabsstaldene på Danmarks bedste julemar
ked, Gisselfeld Klosters juletorv.



Gisselfeld 2006

Det er alle tiders chance for at købe kvalitets kunst håndværk til julegaverne.

Læs mere på www.gisselfeld-kloster.dk

 

Atelier og salg er åbent efter aftale. Der er normalt åbent om eftermiddagen og i weekender.

Adresse:
Bautavej 13, Strøby Ladeplads (Kystvejen), 4671 Strøby
Telefon: 56 57 86 53
Email: ulla@ullathornberg.dk

 

Atelier og salg er åbent efter aftale. Der er normalt åbent om eftermiddagen og i weekends.

Adresse:
Bautavej 13, Strøby Ladeplads (Kystvejen), 4671 Strøby

Telefon: 56 57 86 53
Email: ulla@ullathornberg.dk